Sportinstuif OPZC Rekem

Voor de sportinstuif op 19/05 van OPZC Rekem hebben de medewerkers heel wat activiteiten uitgewerkt waarbij zowel mobiele als minder mobiele mensen de plezante kant van beweging leren kennen. Dit jaar zijn er ook wat externe partners om kennis te maken met sport en beweging buiten de instelling. Zo is er in de voormiddag een capoeira vereniging uit Lanaken en in de namiddag zijn er circustechnieken. Sportdienst Lanaken ondersteunt met spelmateriaal.

Naast het fun aspect probeert de sportinstuif mensen in beweging te brengen omdat dat mogelijk kan bijdragen aan hun persoonlijk herstel. Ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Andere zorginstellingen zijn dan ook meer dan welkom. We richten ons op mensen met een psychische kwetsbaarheid/aandoening maar ook mensen met mentale beperking zijn meer dan welkom.

Externe organisaties kunnen meer info bekomen bij Katrien Maurissen (zie brochure). De organisatie gebeurt door Sportdienst Lanaken en OPZC Rekem.Het is een instuif, dat wil zegen dat mensen vrij kunnen kiezen welke dingen ze willen uitproberen. Enkel mountainbike is beperkt en vraagt vooraf inschrijven.

Download hier de brochure.