Stem ons project naar finale NIAZ-Jaarprijs 2020

OPZC Rekem neemt met het project ‘Kruispunt GGZ’ deel aan de NIAZ-jaarprijs 2020. Het thema voor de NIAZ-jaarprijs is dit keer persoonsgerichte zorg, waarbij de patiënt/cliënt een actieve rol heeft en wordt samengewerkt met andere organisaties. Het project Kruispunt GGZ beantwoordt aan die voorwaarden en wordt dan ook met trots gepresenteerd als onze inzending. Je vindt vestigingen van Kruispunt GGZ in onder andere Maasmechelen en Genk.
Vanaf nu kan je de hele maand januari stemmen om het project een plaatsje te geven in de finale van de NIAZ-jaarprijs 2020.

Je stem uitbrengen kan via deze link. Let op! Je stem is pas geldig na het activeren van de bevestigingsmail. Iedereen mag stemmen. Vraag dus je familie, vrienden, buren, kortom iedereen om op  ons project te stemmen. De vijf inzendingen met de meeste stemmen gaan naar de finale. Ook een vakjury selecteert er vijf. Op 12 maart wordt in Eindhoven bekend gemaakt welke drie van de tien genomineerde zorginstellingen in de prijzen vallen.

Wat houdt Kruispunt GGZ precies in?
Het Kruispunt GGZ is een centraal aanspreekpunt voor hulp aan cliënten met (vermoeden van) psychiatrische problematiek. Het is bedoeld voor de cliënt, naasten en verwijzers. De doelgroep wordt via korte lijnen en zonder omwegen naar de juiste hulpbronnen uit zorg en welzijn geleid. De cliënt krijgt een perspectief. Het Kruispunt GGZ is de eerste stap richting geïntegreerd zorgaanbod. Het is geënt op nieuwe waarden: vertrouwen, gedeelde verantwoordelijkheid, verbinding, diversiteit, kwaliteit, duurzaamheid en leren. De cultuur is er een van samenwerking. De voornaamste verwijzers zijn huisartsen en andere eerstelijnspartners, die zich hebben geëngageerd  tot de samenwerking in het werkingsgebied.

De twee psychiatrische ziekenhuizen uit de NOOLIM-regio, OPZC Rekem en Medisch Centrum Sint-Jozef uit Munsterbilzen, hebben samen met andere partners middelen vrijgemaakt via bedbevriezing om mobiele teams (outreaching) op te richten. Deze mobiele teams zijn, naast hun reguliere taak van psychiatrische zorg in de thuissituatie, samen met de centra voor geestelijke gezondheidszorg (CGG’s) ook voortrekkers binnen de kruispunten in de NOOLIM-regio.
De kruispuntmethodiek helpt om patiënten beter en sneller bij de juiste hulpverlener(s) te krijgen. Het is een weg naar betere zorg!

Breng je stem uit voor 31 januari 2020 en bezorg dit mooie project een plaats in de finale!