PVT Min

PVT Min bevindt zich midden in hartje Antwerpen. Geïnterneerden vrij op proef komen naar PVT Min vanuit een behandeltraject in OPZC Rekem, maar niet exclusief.
Het begeleidingsaanbod is gericht op maximale groei van de individuele bewoner. Afhankelijk van iemands mogelijkheden, zijn persoonlijkheid en zijn eigen geschiedenis, wordt er een traject uitgewerkt met individuele afspraken. Dat kan leiden tot de overgang naar een meer zelfstandige woonvorm. Maar ook een langdurig verblijf in PVT Min is mogelijk als dat voor de betrokkene de beste en meest veilige omgeving is.
Belangrijk in PVT Min is een huiselijke sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen. Bewoners en personeel staan samen in voor de gezelligheid, voor het onderhoud en de klusjes en voor het huishouden. Er kan worden geoefend in het omgaan met anderen en met allerlei kleinere en grotere problemen, met dagdagelijkse dingen zoals zelfverzorging, het huishouden doen, omgaan met een budget, vrije tijd en dagbesteding. Er is ruimte voor thema’s zoals zelfontplooiing en het realiseren van levensdoelen maar ook hervalpreventie en terugdringen van delictrisico’s blijven belangrijke thema’s.

buitenkant gebouw pvt Min

Contact

programmacoördinator
Edith Meers
089 22 24 03
edith.meers [at] opzcrekem.be
psycholoog
Els Van Gool
032 35 67 05
els.vangool [at] opzcrekem.be
verpleegkundig leidinggevende
Ernst Plaetinck
032 35 67 05
ernst.plaetinck [at] opzcrekem.be
psychiater
Rudy Verelst
032 35 67 05
rudy.verelst [at] opzcrekem.be
Maatschappelijk assistent
Yana Verhaegen
032 35 67 05
yana.verhaegen [at] opzcrekem.be