Data:
8/10/23, 13:00
tot 8/10/23, 17:00
Locatie: OPZC Rekem

Open Geestdag op 8 oktober

Wij openen onze deuren. Kom je langs?

Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat in een psychiatrisch zorgcentrum? Op zondag 8 oktober zetten wij de deuren wagenwijd open voor jou (en je gezin.)

Niet alleen de zorgorganisaties openen hun deuren tijdens de Open Geestdagen. We openen ook de deur van ons eigen hoofd. Praat over je geestelijke gezondheid, met je naasten en/of professionals. Zijn er mensen in jouw omgeving wiens geestelijke gezondheid onder druk staat? Stel je open om te luisteren en er voor hen te zijn. Open de deur van je hoofd.

Programma OPZC Rekem

Je wordt hartelijk ontvangen in ons Trefcentrum waar je alle info ontvangt over het verloop van deze namiddag. Je kan zelf op pad gaan en zo OPZC Rekem ontdekken. Tijdens deze korte route op de campus kom je langs de manege, het museum, het Hoop-Huis, het therapiegebouw… en nog veel meer. Sla een babbeltje met ervaringsdeskundigen, geniet van muziek van onze huisband Deftig Heftig, maak kennis met onze paarden, ontdek verschillende therapieën… met andere woorden; een gevulde namiddag & heel wat te ontdekken. Wees welkom!

Hoezo “Open Geestdagen”?

Te Gek!? organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023 de eerste Open Geestdagen. De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend in Vlaanderen voor het eerst de deuren wijd open voor het publiek.

Met de Open Geestdagen wil Te Gek!? het belang van mentaal welbevinden onderstrepen en mensen laten kennismaken met de verschillende zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg. Denk hierbij aan preventie, maar ook aan zorgprojecten in je wijk of buurt, en ambulante en residentiële hulp.

Dankzij de vele boeiende initiatieven, opgezet door de deelnemende zorgorganisaties, ontdek je wat er binnen de geestelijke gezondheidszorg gebeurt, van zorg in de directe omgeving tot diensten waar mensen langdurig verblijven.

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST