Wat kost je verblijf in OPZC Rekem?

De kosten voor je verblijf in OPZC Rekem, zowel in opname als in dagbehandeling, zijn door de overheid bepaald. De mutualiteit of ziekenfonds vergoedt een deel van de kosten. Deze worden direct aan het ziekenhuis betaald. Het andere deel betaal je zelf, het zogenaamde remgeld. Dit bedrag wordt maandelijks aan de zorgvrager gefactureerd door OPZC Rekem.

Het bedrag dat de mutualiteit betaalt, is afhankelijk van

  • je inkomen
  • je statuut
  • de duur van het verblijf

Aan het begin van een opname ontvang je van de maatschappelijk assistent een opnameverklaring. Hierin staat onder andere uitgelegd welk deel van de opname je zelf moet betalen en wat wordt betaald door de mutualiteit. In de toelichting kan je een lijst raadplegen met de kosten van verschillende diensten en goederen, zoals wasserij of de kapper.

Een totaalprijs op voorhand berekenen is moeilijk omdat niet alle informatie bekend is, zoals de duur van de opname. 

De artsen van OPZC Rekem berekenen de officiële tarieven, zonder toeslagen (ereloonsupplementen).

Opnameverklaring (PDF)

Toelichting bij de opnameverklaring (PDF)

Zorg- en verblijfsovereenkomst PVT (PDF)


Wachttijden

Voor een aantal behandelprogramma’s zijn er vaak wachttijden. Dit heeft te maken met het feit dat het om behandelprogramma’s gaat die een vast traject hebben van enkele weken of maanden waardoor nieuwe deelnemers slechts beperkt kunnen instappen. Het is moeilijk om te wachttijd te voorspellen. Wil je weten hoe lang de wachttijd voor ons zorgaanbod is, contacteer dan de opnamecoördinator: 089 22 2025.  De opnamecoördinator kan je de meest actuele wachttijd geven. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST