Geplaatst op

Kelly over haar behandeling in OPZC Rekem

Kelly, rechts op de foto

Kelly’s crisisgedrag vroeg om behandeling en samen met haar therapeut besloot ze om niet te kiezen voor opname, maar voor dagbehandeling. Zo kwam Kelly bij Acute zorg 3B van OPZC Rekem terecht. Een dagcentrum gespecialiseerd in persoonlijkheidsstoornissen. Kelly volgde een behandeling volgens de principes van Dialectische Gedragstherapie (DGT).

 “Ik wilde graag de behandeling starten maar op een manier die bij mij paste. Dat was vooral vaardigheden leren die ik meteen thuis kon toepassen. “ Kelly kwam uit bij Acute zorg 3B waar zorgvragers gedurende een half jaar, vier dagen per week, een intensieve begeleiding krijgen. Na een voortraject van enkele weken, startte Kelly in een groep. “Het was zwaar in het begin. Nieuwe mensen leren vertrouwen, begrepen worden, je veilig voelen om je verhaal durven te doen.  Dat waren allemaal zaken die dan door je hoofd gaan. Gelukkig bleek al snel dat ik deel uitmaakte van een toffe groep. Het is altijd fijn als je met een paar zorgvragers een speciale band kan opbouwen. Zeker om samen te reflecteren.” Kelly leerde door het intensieve traject om haar situatie op een afstand te bekijken. Ze leerde vaardigheden om haar emoties beter te relativeren.  Toch is er een moment geweest, ongeveer halverwege, dat Kelly het heel moeilijk kreeg. “Ik dacht zelfs aan stoppen. Het tweede deel is een herhaling. Waarom zou ik dat nog een keer doen, dacht ik. Maar ik ben heel blij dat ik heb volgehouden! Ik kreeg door het herhalen van de onderwerpen meer inzicht. Ik hoorde zaken die ik eerder niet gehoord had.” Fijn vond Kelly ook de sportieve onderdelen. Momenten om je grenzen te verleggen. “Ik vind lopen niet zo leuk, maar de coach heeft me zo goed weten te motiveren dat ik toch meedeed aan start to run.” Ook de creatieve kant van de zorgvragers komt aan bod. “Eigenlijk ben ik niet creatief, maar je kan dat op verschillende manieren invullen. Zo vond ik het heel leuk om een gevoelshuis te maken. Zo kon ik op een creatieve manier laten zien wie ik  wel en wie ik niet in mijn huis wil.”

Terugkijkend op haar dagbehandeling in OPZC Rekem is Kelly heel blij dat ze de stap heeft genomen. “Ik heb inzicht gekregen en bepaalde vaardigheden helpen me nu om grenzen te stellen. En ik heb mijn crisisgedrag veel beter onder controle. “ Kelly heeft stappen gezet. Ze doet vrijwilligerswerk en wil dat mogelijk nog uitbreiden. Maar bovenal wil ze verder groeien… 

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST