Geplaatst op

Pieter over zijn kansen bij OPZC Rekem

Twee dagen nadat Pieter (28) zijn diploma A2 kreeg, begon hij in juni 2018 als verpleegkundige op Acute zorg 1. Het idee was om ervaring op te doen en niet alleen te groeien als persoon maar ook als zorgverlener. Na een jaar maakte Pieter de brug van A2 naar niveau A1 (bachelor) wat inhield dat hij in totaal nog 2,5 jaar moest studeren. “Dat is me alleen maar gelukt dankzij de steun en hulp van mijn team en leidinggevende van mijn zorgeenheid in OPZC Rekem.”

Na het behalen van zijn bachelor-diploma verpleegkunde zag Pieter een interne vacature voor meewerkend verpleegkundig leidinggevende van het Vlinderteam.  “Ik was heel nieuwsgierig naar die job. Het was een nieuwe functie binnen OPZC Rekem en ik dacht ‘waarom niet’.”  Uiteindelijk viel de keuze niet op Pieter, maar kwam hij wel terecht bij de werfreserve.

Enkele maanden later kwam het verzoek van OPZC Rekem om in gesprek te gaan over doorgroeimogelijkheden. “Toen hoorde ik dat ik de kans kreeg om leidinggevende te worden van Acute zorg 2A. Wow, dacht ik. Die kans heb ik met twee handen aangegrepen. Ik ben er trots op dat ik het vertrouwen heb gekregen om het team aan te sturen, zeker gezien mijn leeftijd.” Voorwaarde was wel dat Pieter, om zijn theoretische kennis te vergroten, een postgraduaat ‘leiderschap in de zorg’ aan de Thomas More Hogeschool in Turnhout diende te volgen. Dat doet hij samen met twee collega-leidinggevenden. “We carpoolen naar Turnhout en dat doet deugd. We begrijpen elkaar goed en kunnen altijd bij elkaar terecht.”

Een paar maanden na zijn benoeming tot verpleegkundig leidinggevend volgde binnen OPZC Rekem een herziening van het doelgroepenbeleid. Dat betekent ook voor Pieter een hele verandering.  Zijn zorgeenheid verhuist, krijgt een andere doelgroep en wordt bovendien groter. “Nu sta ik weer voor een mooie uitdaging en ben ik blij dat ik wederom op het vertrouwen en de steun kan rekenen van de clustermanager, de directie en alle andere medewerkers. Het is goed om te zien en te ervaren dat OPZC Rekem medewerkers helpt om hen binnen de organisaties te laten groeien en de talenten te benutten.”    

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST