Geplaatst op

Samen gaan joggen voor een mentale ontspanning

Heidi is zorgvrager op Dagbehandeling 2. Ze is altijd heel sportief geweest en nam zelfs deel aan loopwedstrijden. Toen Heidi enkele foto’s liet zien van haar sportmomenten en vertelde hoe fijn dit was, schoot Nancy van Dagbehandeling 2 in actie om een oud talent van Heidi terug in te zetten, richting haar herstel.

Over een periode van 7 maanden doorliepen Heidi en Nancy het alom bekende start-to-run schema. Heidi haar doelstelling was dan ook de 5 kilometer te kunnen halen. Vaak was Heidi heel gemotiveerd en soms had ze een duwtje in de rug nodig. Maar het doel werd behaald. En dat bleef niet onopgemerkt. Nancy, Heidi’s familie, andere zorgvragers van Dagbehandeling 2 en collega’s van Nancy kwamen Heidi met spandoeken aanmoedigen op de dag dat zij 5 kilometer ging lopen op de campus van OPZC Rekem. Dat deed Heidi samen met haar mentoren van Noolim en Nancy.

Een heel mooi gebaar, waar Heidi heel dankbaar voor was. Ze heeft de doelstelling gehaald, maar dat betekent niet dat er niet meer wordt gelopen. Samen met Nancy zie je Heidi regelmatig op de campus, al joggend. Heidi ervaart regelmatig druk in het hoofd. Lopen is een tool voor haar om dit te verminderen en rust te vinden. Voor Nancy is het ook de kans om eens op een andere manier een mentorgesprek te houden, al lopend over de campus van OPZC Rekem.

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST