Geplaatst op

Vrijwilliger Ivo in actie in het houtatelier

Eén dagdeel per week vind je vrijwilliger Ivo en therapeute Claudia in het gele atelier, ook bekend als het houtatelier, in het Therapiegebouw. Dan gaat Ivo samen met Claudia aan de slag met zorgvragers. Soms uitgerust met verf, handzaag, dan weer met andere spullen. “Ik geniet ervan om kennis over te dragen. Ik ben er fier op als de zorgvrager ziet dat hij iets kan, wat hij nooit had verwacht. Ik voel een aantrekkingskracht tot mensen die het moeilijk hebben en wil hen graag bijstaan.” Zeker het geven van uitleg hoe je iets moet doen, doet Ivo deugd. “Enkele voorbeelden: aftekenen, boren, zagen, verven. Ik leg uit dat het beter is om met de vezel mee te verven. Zelfs het schoonschrift kalligrafie en dotpainting heb ik hen aangeleerd.  Het werk moeten ze doen, maar het opvolgen van de tip kan leiden tot een mooier resultaat.“ Soms doet Ivo het voorbereidend werk thuis, zodat meteen begonnen kan worden in het gele atelier. Er gaat geen stukje hout verloren of Ivo en Claudia kunnen het gebruiken.

Claudia is maar wat blij dat het houtatelier weer kan worden gebruikt en vindt het plezant om dat samen met Ivo te doen. Ze kan nu gehoor geven aan de wensen van verschillende zorgvragers die het fijn vinden om er enkele uren bezig te zijn. “We denken samen met de zorgvragers na over wat we gaan maken. Daar waar nodig kunnen we een-op-een hulp bieden.”

Ivo was ooit van plan om in de zorg te gaan werken, maar dat is er niet van gekomen. Hij werd mecanicien en later kwaliteitscontroleur. Ook na zijn pensioen wilde hij graag zijn handen gebruiken. Stilzitten bestaat voor hem niet. “Het werken met hout gaat al generaties terug in onze familie. Ik hou die traditie graag in ere en zeker bij OPZC Rekem.”Ivo

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST