Samen staan we sterker.

Hoe beter de zorgvrager, zorgverleners en familie/naasten samenwerken, hoe meer kans op herstel. Daarom streven we naar een goede samenwerking van deze drie gelijkwaardige partners.

Als naaste ben je een constante in het leven van de zorgvrager. Ook jouw draagkracht kan al eens afnemen en soms heb je zelf als naaste ook nood aan ondersteuning. We willen jullie graag op weg helpen om deze ondersteuning te vinden. Hiervoor werken we o.a. samen met lotgenotenverenging Similes en Al-Anon.

Ook het Familieplatform ondersteunt naasten van mensen die psychisch kwetsbaar zijn en behartigt hun belangen. Heb je als naaste extra nood aan ondersteuning, of heb je het gevoel dat je op een muur botst? Dan is de familievertrouwenspersoon er voor jou.

Contacteer hen via mail familievertrouwenspersoon@familieplatform.be of telefonisch +32 (0)471 90 79 50.

KOPP

Een opname kan een hele impact hebben op de kinderen. Om de impact te beperken hebben we standaard aandacht voor de kinderen en het ouderschap. Hoe gaat het met de kinderen? Is er nood aan extra ondersteuning?

Binnen OPZC Rekem hebben we op elke zorgeenheid een KOPP/KOAP referentiepersonen. KOPP is het letterwoord voor ‘Kinderen van Ouders met Psychische Problemen’. Voor ‘Kinderen van Ouders met een Afhankelijkheids-Probleem’ bestaat de term KOAP. Deze referentiepersonen gaan mee op zoek naar antwoorden op vragen en noden van ouders en kinderen en kijken hoe ze de veerkracht van het kind kunnen versterken. We werken hiervoor samen met Ligant. Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen op bezoek kunnen komen in een gezellige, huiselijke omgeving, hebben we speciaal een KOPP-lokaal ingericht. Dit kan je reserveren om bezoek te ontvangen.

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST