Geplaatst op

Dr. Koen Konieczny, nieuwe psychiater For 1B

OPZC Rekem mocht op vrijdag 1 december dr. Koen Konieczny begroeten als nieuwe psychiater. Hij is verbonden aan de zorgeenheid Forensische zorg 1B.  In september 2023 voltooide dr. Konieczny zijn opleiding tot psychiater. Voordat hij aan de slag ging bij zorgeenheid Forensische zorg 1B verving dr. Konieczny gedurende de maand november een collega op Prisma (algemene gerontopsychiatrie en Korsakoff).

Hij studeerde Geneeskunde aan de UHasselt en de KU Leuven. Als assistent-psychiater was dr. Konieczny verbonden aan het ZOL te Genk en CGG Maasmechelen. Het tweede jaar bracht hem bij Zuyderland in Sittard (NL), om daarna naar PZ Asster in Sint-Truiden te trekken op de afdeling Orion 1. Vervolgens liep hij stage aan het UPC KU Leuven campus Kortenberg op algemene ouderenpsychiatrie en de ECT-dienst en sloot aldaar zijn assistentschap af op afdeling KLIPP (KLInische Psychodynamische Psychotherapie).

Naast zijn werkzaamheden in het OPZC Rekem werkt dr. Konieczny in PZ Asster op de afdeling Orion 1 en in het Jessa ZH op de psychogeriatrie afdeling.

Dr. Konieczny was al sinds jonge leeftijd bovengemiddeld geïnteresseerd in hoe mensen ‘worden en zijn’, ‘denken en doen’. Daarnaast mag de relatie tussen neurologie en psychiatrie rekenen op zijn aandacht.

Gedurende zijn opleiding tot psychiater studeerde dr. Konieczny psychoanalytische/psychodynamische psychotherapie aan de KU Leuven en rondt deze opleiding bijna af. Een psychotherapeutische stroming waarmee hij zich blijvend hoopt bezig te kunnen houden, naast het andere werk.

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST