Geplaatst op

OPZC Rekem opent HIC

OPZC Rekem heeft maandag 20 februari de High Intensive Care (HIC) geopend. Deze zorgeenheid biedt, in fase 1, plaats aan 11 zorgvragers met een ernstige psychiatrische aandoening. In fase 2, waarschijnlijk aan het einde van dit jaar, zullen er in totaal 21 plaatsen beschikbaar zijn. Afgelopen zomer heeft OPZC Rekem een voorstel voor een HIC ingediend bij netwerk Noolim. Vanuit het netwerk Noolim is de aanvraag vertrokken naar de FOD Volksgezondheid die toestemming gaf.

De opname op de HIC wordt zo kort mogelijk gehouden en dient enkel als tijdelijke onderbreking of als start van een ambulante (vervolg)behandeling. Er is een maximale duurtijd van 3 weken, waarbij wekelijks een evaluatie van de HIC-behandeling plaats vindt. Een grote evaluatie is er na 3 weken. Zo nodig kan de opnameduur twee keer verlengd worden.

Op de HIC wordt herstelondersteunende zorg geboden. De nieuwe zorgeenheid kenmerkt zich dan ook door de nabijheid van de zorgverleners: er is altijd een zorgverlener die tijd en aandacht heeft. Belangrijk zijn de eerste vijf minuten van ieder contact tussen zorgvrager en zorgverlener. De eerste vijf minuten vormen namelijk de basis van het opbouwen van vertrouwen, dat een essentieel onderdeel is van onze zorg.

Ook de betrokkenheid van naasten krijgt alle aandacht. Indien gewenst, kan een naaste blijven slapen, het zogenaamde rooming-in. De bezoektijden zijn ruim: iedere dag van 9u00 tot 21u00 voor maximaal twee naasten.  

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST