Groepsbezoeken

Groepsbezoeken voor scholen en verenigingen kunnen bij OPZC Rekem aangevraagd worden. Zij hebben als doel een correct beeld te geven van de huidige psychiatrie en de werking van een zorgcentrum. OPZC Rekem werkt op die manier mee aan het doorbreken van het taboe dat nog steeds rond psychiatrie bestaat. Bij de bezoeken wordt rekening gehouden met de privacy van de patiënten en bewoners, om die reden is een bezoek aan de zorgeenheden niet mogelijk. De bezoeken zijn steeds gratis.

Algemene bezoeken

Deze bezoeken duren een 2-tal uren. Het programma bestaat uit een algemene voorstelling van de organisatie, een rondleiding op het domein met bezoek aan de manege en het bezoekerscentrum.

Schoolbezoeken

Bezoeken vanuit scholen zijn mogelijk met studenten van 5de en 6de middelbaar of hoger. Deze bezoeken vinden meestal plaats in het kader van inleefdagen in de zorgsector, aansluitend bij een schoolproject geestelijke gezondheidszorg (ggz) of in het kader van studiekeuzes. OPZC Rekem biedt aan studenten een programma aan dat  bestaat uit ½ dag of ganse dag (9.00 tot 15.00 uur). Via deze bezoeken krijgen studenten ook voeling met het werkveld, hetgeen hen kan helpen bij hun verdere studiekeuze.

Aanvraag

Een groepsbezoek dient aangevraagd te worden bij Anja Parthoens met vermelding van:

  • naam van vereniging, organisatie of school (met vermelding studierichting);
  • het aantal personen (max. 25);
  • gewenste dag en datum;
  • contactpersoon met e-mail en telefoonnummer.

Contact

stafmedewerker vrijwilligerswerking
Anja Parthoens
089 22 23 07
anja.parthoens [at] opzcrekem.be