Geplaatst op

Dopjes sorteren voor geleidehond

Honderden, misschien wel duizenden plastic dopjes zijn de laatste maanden gesorteerd tijdens de industriële therapie (IT) in het Therapiegebouw. De gesorteerde dopjes gaan terug naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) in Tongeren die ze vervolgens verkopen als grondstof. De opbrengst van die verkoop gaat naar de opleiding van geleidehonden.
Deze week was de voorzitter van BCG, Geert Decresson met hond Jurre, te gast in OPZC Rekem om aan de zorgvragers die helpen met sorteren uit te leggen waarom hun werk zo belangrijk is. Geert Decresson is al 23 jaar blind en weet als geen ander hoe belangrijk het is om een blindengeleidehond te hebben.
Geert bracht een bezoekje bij de IT en ging langs bij Rado in Lanaken. Hij gaf er uitleg over het belang van het werk van hond Jurre. Hij liet bijvoorbeeld weten dat het niet de bedoeling is om een blindengeleidehond die aan het werk is, te aaien. “Wanneer de hond een hesje aanheeft, moet hij geconcentreerd te werk kunnen gaan. Als er iemand de hond zou aaien is hij afgeleid en is de kans groot dat ik ondertussen tegen een paal loop.” zegt Geert al lachend.

Het was medewerker Anne die op Facebook een post zag over het sorteren van de dopjes voor BCG. “We zijn steeds op zoek naar laagdrempelig werk voor een groep zorgvragers. Dit is heel geschikt. We zijn in de zomer begonnen en inmiddels zijn 40 zakken gesorteerd. Wij ontvangen de dopjes, sorteren en vervolgens worden de zakken weer opgehaald. De zorgvragers die hieraan meewerken zijn heel enthousiast. Ze vinden het fijn dit voor een goed doel te doen.”
Een leuk weetje: er is 85.000 kilo dopjes nodig voor de opleiding van één geleidehond. Dat zijn heel veel dopjes.
Wil je meer weten over deze actie, klik dan op de link http://www.geleidehond.be

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST