Groepsbezoeken & bezoekerscentrum

Wil je graag een groepsbezoek plannen bij OPZC Rekem? Dat kan! Zowel scholen als verenigingen zijn welkom om een bezoekje in te plannen met als doel een correct beeld te krijgen van de huidige psychiatrie en de werking van een zorgcentrum.

OPZC Rekem werkt op die manier mee aan het doorbreken van het taboe dat nog steeds rond psychiatrie bestaat. Bij de bezoeken wordt rekening gehouden met de privacy van de zorgvragers, om die reden is een bezoek aan de zorgeenheden niet mogelijk. De bezoeken zijn steeds gratis.

De dames van KVLV Zutendaal op bezoek in ons bezoekerscentrum

Algemene bezoeken

Deze bezoeken duren een 2-tal uren. Het programma bestaat uit een algemene voorstelling van de organisatie, een rondleiding op het domein met bezoek aan de manege en het bezoekerscentrum.

Schoolbezoeken

Bezoeken vanuit scholen zijn mogelijk met studenten van 5de en 6de middelbaar of hoger. Deze bezoeken vinden meestal plaats in het kader van inleefdagen in de zorgsector, aansluitend bij een schoolproject geestelijke gezondheidszorg (ggz) of in het kader van studiekeuzes. OPZC Rekem biedt aan studenten een programma aan dat  bestaat uit ½ dag of ganse dag (9.00 tot 15.00 uur). Via deze bezoeken krijgen studenten ook voeling met het werkveld, wat hen kan helpen bij hun verdere studiekeuze.

Aanvraag

Een groepsbezoek dient aangevraagd te worden bij Anja Parthoens met vermelding van:

  • naam van vereniging, organisatie of school (met vermelding studierichting);
  • het aantal personen (max. 25);
  • gewenste dag en datum;
  • contactpersoon met e-mail en telefoonnummer

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Anja Parthoens
Vrijwilligerswerking
Stafmedewerker vrijwilligerswerking

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST