Geplaatst op

Justyna (Het Vervolg): trots op haar job

De eerste kennismaking met OPZC Rekem had Justyna (42) al heel wat jaren geleden. Ze deed als zorgkundige een vervanging bij zorgeenheid Ter Bosch 2. Dat beviel heel goed. Toch duurde het nog tot oktober 2023 voordat Justyna met een vast contract aan de slag kon bij OPZC Rekem. Bij zorgeenheid Het Vervolg om precies te zijn en als verpleegkundige. Tussen de eerste kennismaking en oktober 2023 zit een periode van verschillende jobs én een studie in het kader van project 600. Binnen dit project kunnen zorgkundigen via de werkgever een opleiding volgen tot verpleegkundige. Justyna nam die kans met beide handen aan.

Ze koos binnen die opleiding voor de module psychiatrie en belandde tijdens haar laatste stage bij Forensische zorg. “Ik wist al dat ik graag bij OPZC Rekem wilde werken, maar toen was ik wel heel zeker van mijn zaak dat de psychiatrie iets voor mij zou zijn. Het contact met zorgvragers is heel boeiend. Ik vind het fijn om te adviseren en samen te zoeken naar achtergronden.” Justyna solliciteerde na het behalen van het diploma in juni voor verschillende functies en uiteindelijk werd ze aangenomen voor zorgeenheid Het Vervolg.

In haar geboorteland Polen rondde ze een opleiding tot boekhouder af. Maar, geeft ze toe, haar hart lag altijd bij de zorg. Eenmaal in België besloot ze voor de zorg te gaan en startte de nodige opleidingen.

Justyna voelt zich heel goed opgenomen in het team en vindt vooral de saamhorigheid en de teamgeest heel fijn. “Ik ben nog niet zo ervaren en kan met mijn vragen bij collega’s terecht. Er zijn ook werkpunten waarop ik mij wil toeleggen. Het geeft mij een goed gevoel,” vertelt de goedlachse Justyna. Ze ziet veel opportuniteiten bij OPZC Rekem. Zo hoopt ze via project 600 op termijn de brugopleiding voor verpleegkundige op bachelor-niveau te mogen volgen. “Ik vind het fijn dat er vormingskansen zijn om je te verbeteren als psychiatrisch verpleegkundige. Dat kan ook via interne mutaties .” Maar wat ze vooral heel fijn vindt, is dat ze met trots vertelt aan vrienden dat ze bij OPZC Rekem werkt. 

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST