Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigen zijn personen met ervaring in het hebben van een psychische kwetsbaarheid en het herstellen hiervan. Binnen OPZC Rekem zijn ervaringsdeskundigen actief. Zij worden ingezet om het herstel van zorgvragers te verbeteren. Ze bieden als rolmodel hoop en aanmoediging.

De ervaringsdeskundigen worden ook ingezet bij het op zoek gaan naar verbetermogelijkheden van de zorg, zodat deze beter aansluit bij de behoeften van zorgvragers. Ze zorgen voor patiëntenparticipatie, onder andere via de patiëntenraden die plaatsvinden op elke zorgeenheid.

Midden op het domein kan je onze ervaringsdeskundigen vrijblijvend ontmoeten, in ons Hoop-Huis. Je kan hier terecht voor een gesprek, een activiteit, informatie over lotgenotencontact, of gewoon om even, weg van de zorgeenheid, jezelf te kunnen zijn.

OPZC Rekem is een zelfhulpvriendelijk ziekenhuis, omdat lotgenotencontact van toegevoegde waarde kan zijn. Hiervoor werken we ook samen met verschillende zelfhulpgroepen via ZOPP (Zelfhulpondersteuning en patiëntenparticipatie) zoals: SOS Nuchterheid, AA, Uilenspiegel, Ups & Downs en Similes.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST