Geplaatst op

Vlinders Kristien en Meral

Om plotselinge problemen in de bezetting op zorgeenheden van OPZC Rekem te kunnen opvangen, werd medio 2022 het Vlinderteam samengesteld.  Wie deel uit maakt van het Vlinderteam werkt steeds op een andere zorgeenheid en met andere zorgvragers. Meral en Kristien vertellen enthousiast waarom zij een jaar geleden kozen voor een job als vlinder bij OPZC Rekem.

 “Wij zijn sinds 1 april 2022 collega’s in van het Vlinderteam. Wat wij doen? Wij zijn als verpleegkundige werkzaam op alle zorgeenheden van OPZC Rekem en Lanaken. Iedere werkdag krijgen wij een toewijzing op een zorgeenheid waar een collega door ziekte afwezig is. Ook bij verhoogde werkdruk worden wij ingezet. Wij zijn vrije vlinders met een zelfstandige en flexibele houding. Het komt soms zelfs voor dat wij op twee zorgeenheden of meer in één shift mogen helpen. Het geeft veel voldoening om te mogen werken daar waar je juist nodig bent. Naast voldoening is er ook een grote dankbaarheid van zowel collega’s als zorgvragers. Iedere afdeling heeft zijn eigen specialisme en doelgroep. Omdat wij in alle soorten situaties werken, doen wij als allround-verpleegkundigen veel ervaring op in de psychiatrie.”

Het Vlinderteam is een hecht team waarin zowel verpleegkundigen als zorgkundigen werken. Er wordt onderling gecommuniceerd op een open manier via een app. Dat werkt prima. “Tijdens de dienstwissels zien wij elkaar ook. Het is handig en fijn om aan elkaar door te geven waar wij best kunnen helpen, want als wij geen toewijzing hebben, mogen wij zelf kiezen op welke afdeling wij gaan werken. Zo weten we van elkaar wie waar aan het werk is,” vertellen de twee vlinders.

Vlinders zijn geen mentor van een zorgvrager en ook aan vergaderingen op de zorgeenheid hoeven ze niet altijd deel te nemen. Ze zijn vooral belast met directe zorgtaken. Dat betekent dat er meer tijd overblijft voor de zorgvragers. Dat schept een speciale verbondenheid. “Wij zijn hierdoor een vertrouwde medewerker voor zorgvragers die bijvoorbeeld worden overgeplaatst naar een andere zorgeenheid. Een vertrouwd gezicht dat ze al vaker gezien hebben en dan een glimlach op het gezicht tovert.”

Heb je interesse om deel uit te maken van ons Vlinderteam? Neem dan contact op met Jessica Cuypers, verpleegkundig leidinggevende Vlinderteam 089 22 23 09 of solliciteer via deze link.

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST