Geplaatst op

Week van de Vrijwilliger – Hildegard

Deze week is het de Week van de Vrijwilliger. Die extra helpende hand, extra aandacht, dat luisterend oor… het betekent zoveel meer! Elke dag opnieuw toveren buddy’s, taakvrijwilligers en vrijwillige ervaringsdeskundigen weer een glimlach op het gezicht van onze zorgvragers. Het is deze week hét moment om enkele van hen extra in de schijnwerpers te zetten.

Vrijwilliger Hildegard & zorgvrager Paul

Hildegard is de buddy van Paul. Elke woensdag namiddag komt ze op bezoek bij Rado 2 om een babbeltje te slaan met hem.

“We gaan graag samen wandelen. Zeker als het mooi weer is. Dan wandelen we richting Lanaken, zoeken we een leuk terrasje en drinken we een tasje koffie,” zegt Hildegard.

De vrijwilligers betekenen veel voor onze zorgvragers. Paul is elke week blij wanneer Hildegard op bezoek komt. “Het gaat beter met mij wanneer Hildegard er is. We kunnen over van alles babbelen. Ik heb een grote passie voor paarden en Hildegard ook. Ik ben als kind opgegroeid met paarden en vind het leuk dat als ik praat over het Duitse ras Trakena, dat Hildegard  ook kent,” vertelt zorgvrager Paul.

Vrijwilliger Hildegard is in Duitsland geboren, heeft gestudeerd in Frankrijk, woonde 40 jaar met haar man in de Ardennen en woont nu sinds anderhalf jaar in Opgrimbie. “Dankzij een Vlaamse vriendin ben ik verhuisd naar hier. Zij vertelde me hoe fijn ze het vond om vrijwilliger te zijn. En dat leek me ook wel wat. Ik ben al anderhalf jaar Nederlandse les aan het volgen, maar Paul begrijpt me goed. Hij helpt me ook om beter Nederlands te praten. Paul spreekt ook een beetje Duits en Frans.  Als ik iets niet weet, vraag ik aan Paul de vertaling naar het Nederlands. Heel fijn is dat.”

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST