Geplaatst op

Week van de Vrijwilliger – Lizzy

Deze week is het de Week van de Vrijwilliger. Die extra helpende hand, extra aandacht, dat luisterend oor… het betekent zoveel meer! Elke dag opnieuw toveren buddy’s, taakvrijwilligers en vrijwillige ervaringsdeskundigen weer een glimlach op het gezicht van onze zorgvragers. Het is deze week hét moment om enkele van hen extra in de schijnwerpers te zetten.

Vrijwilliger Lizzy bij Rado 1 & medewerkers van Rado 1

Lizzy is een vrijwilliger bij Rado 1. Elke woensdag komt ze een paar uurtjes lekkers bakken samen met zorgvragers. Vorige week stonden er koekjes en chocomousse op het programma. “Twee jaar geleden ben ik vertrokken uit Oekraïne als oorlogsvluchteling en sindsdien woon ik in België. Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en voelde ook hier in België de drang om in die sector te werken.” Samen bakken met de zorgvragers van Rado 1 doet Lizzy deugd. “Ik ben zo blij wanneer ik hier ben. Ik vind het fijn om mensen te helpen en iedereen is zo vriendelijk, aardig en schiet met complimentjes. Echt genieten,” zegt Lizzy.

Nancy, verpleegkundig leidinggevende bij Rado 1 en is blij met de komst van Lizzy. “Het is zo fijn wanneer Lizzy langs komt. De geur van versgebakken koekjes zorgt onmiddellijk voor een huiselijke sfeer.” Ook de zorgvragers genieten van het bakmoment, geeft verpleegkundige Maude aan. “Lizzy is nog niet zo heel lang hier, maar je merkt dat haar aanwezigheid goed doet. Dankzij Lizzy komen de zorgvragers echt uit hun schulp. Ze komen meer buiten en ze voelen zich meer zelfzeker.  Vorige week begonnen ze zelfs pannenkoeken te bakken zonder Lizzy. Dat zou daarvoor nooit gebeuren.”

Ook Lien, ergotherapeute, is heel enthousiast. “Gelijkwaardigheid is één van de waarden die ook in onze waardenboom hangt. Het recept van de chocomousse kwam bijvoorbeeld van een zorgvrager zelf. Ook toen Lizzy voor de eerste keer langskwam, was het heel gezellig. We gingen samen aan tafel zitten en geleidelijk aan kwamen er meer zorgvragers bijzitten. Lizzy, of andere vrijwilligers bij Rado, zorgen enorm voor verbinding.” Verpleegkundige Monique sluit af: “De vrijwilligers zijn echt een meerwaarde. Ze verdienen allemaal een dikke pluim.”

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST