Geplaatst op

Week van de Vrijwilliger – Pascal

Deze week is het de Week van de Vrijwilliger. Die extra helpende hand, extra aandacht, dat luisterend oor… het betekent zoveel meer! Elke dag opnieuw toveren buddy’s, taakvrijwilligers en vrijwillige ervaringsdeskundigen weer een glimlach op het gezicht van onze zorgvragers. Het is deze week hét moment om enkele van hen extra in de schijnwerpers te zetten.

Vrijwilliger Pascal bij Ter Bosch 2 & orthopedagoog Silke

Pascal is taakvrijwilliger bij Ter Bosch 2 en komt sinds april elke week wandelen met een groepje zorgvragers. Hij doet een rondje rond de blok en drinkt dan samen met de zorgvragers een tas koffie. “Ik kijk er elke week naar uit om naar hier te komen. Ik geniet ervan om zelf nuttig bezig te zijn, maar ik geniet er nog meer van om te zien hoe blij de zorgvragers hier zijn, elke keer opnieuw.”

Silke, orthopedagoog bij Ter Bosch 2 geeft Pascal gelijk. “Het is heerlijk om te zien hoe blij de zorgvragers zijn wanneer Pascal of een andere vrijwilliger binnenkomt. De vrijwilligers worden hier onthaald als echte popsterren.” En dat is helemaal terecht volgens Silke. “Pascal en co zijn eigenlijk familie en beste vrienden voor onze zorgvragers.”

Niet enkel de zorgvragers zijn blij met de vrijwilligers, maar ook de medewerkers van Ter Bosch 2. “We hebben een whatsappgroepje met de vrijwilligers. Als we eens hulp nodig hebben bij een Sinterklaasfeest of familiefeest, zijn er altijd wel een paar die klaar staan. Al is het om hapjes rond te brengen, te helpen om rolstoelen te duwen of om tafels op te ruimen. Ze zijn echt een deel van het team, en dat is heel fijn,” voegt Silke er nog aan toe.

Waar bent u naar opzoek?

Privacy & cookies
Lees onze privacyverklaring om meer te weten te komen over hoe we jouw persoonlijke gegevens beschermen.

Tijdelijk niet bereikbaar via onze hoofdingang

TEST TEST TEST